top of page

Een ode aan jouw lichaam.

Een brief van mij aan de gemasseerde.


Wekelijks heb ik gemiddeld 8 verschillende mensen op de massagetafel liggen, thuis of bij Thermae 2000, waar ik ook nog werk. Ieder individu, zo kwetsbaar en naakt, geeft zich over aan mij. Schijnbaar word ik vertrouwd, wat een cadeau. Een bericht aan de gemasseerde.


Het is bijzonder om de toestemming te hebben om je lichaam aan te raken op een bepaalde manier. Een manier waarvan ik denk dat het jou iets oplevert. Soms volgens een vast stramien, ik heb nogal last van dwangsymmetrie, maar soms ook zonder enig rationeel idee wat ik aan het doen ben. Het voelt goed, dus ik doe het. En dat ik dat mag doen, dat is ook een leerproces. Soms twijfel ik aan mezelf en vraag ik me af of jij niet denkt: ‘Wat doet zij nou?!’. Ook voor mij is dit een nieuwe wijze van kwetsbaarheid tonen. Ik mag iemand iets geven, iets komen brengen. Geheel op mijn manier. Nu mag ik mijn podium pakken. Mijn podium op jouw lichaam. Een vreemde gewaarwording in de roerige tijden van nu. Ik pak mijn podium met de beste intenties voor de ander. De één kwetsbaar in zijn naaktheid, ik kwetsbaar in mijn … ‘prestatie’? Geen idee. Ik voel me ook naakt, hoewel ik kleding draag. Beide zielen delen tijdens deze sessie een openheid, een kijkje in delen van elkaars essentie.


Elk lichaam is anders, en eigenlijk toch hetzelfde. Voor iedere persoon en diens lichaam voel ik na verloop van tijd een intense liefde. Bij iedereen, dus ook bij jou. De aanraking en het verliezen van mijn gedachten maken dat ik in mijn pure gevoel kom, in de liefde. Het is bijzonder dat ook bij mensen die op een andere golflengte zitten, die liefde gaandeweg toch mag ontstaan. Vorm, kleur, vetpercentage, beharing, littekens, moedervlekken en wat niet al. Het maakt allemaal geen verschil. Mijn liefde voor jou is allesomvattend. En ik vind op dat moment alles mooi. Ik hoop altijd dat jij je net zo goed als ik beseft dat je een mooi lichaam hebt. Dat je een mooi mens bent, dat ook. Maar ik wil het hier over het lichaam hebben. Wat jouw lichaam al die jaren die jij hier op aarde spendeert al voor jou gedaan heeft, daar heb jij misschien geen weet van. Buiten het feit dat je voeten je dragen, je knieën je vooruit stuwen, je armen ervoor zorgen dat je alles kunt doen en je brein de leukste plannen kan smeden, vraag ik me af… Wat voor gevoelens, gedachten en emoties heeft dit lichaam al moeten verkroppen? Welke niet-gevoelde emoties zitten hier nog verstopt? Wat mag het licht niet zien, maar wil stiekem toch graag naar buiten? En wanneer gaat dat gebeuren? Of zal het altijd achter blijven in het donker van jouw binnenkant?


Je cellen zorgen er iedere dag opnieuw weer voor dat jij er bent. Iedere dag opnieuw, iedere dag ben jij een nieuw mens. Verandering is de enige constante factor in het leven. Jouw cellen zijn continu aan de gang om te vernieuwen, verbeteren en kortom, om jouw in leven te houden. Ongeacht wat jij consumeert. De voeding die je naar binnen werkt, zowel fysiek als mentaal. Jouw cellen klagen niet, niet hoorbaar in ieder geval. Zij gaan gewoon door. Voor jou. Ik wil dat je dat beseft en dat je je lichaam ziet voor wat het is: jouw transportmiddel, jouw tempel, jouw huis en jouw enige bezit hier in deze korte tijd op aarde.

Je hebt een mooi lichaam. Ik wil dat niet tegen je zeggen want dan haal ik je misschien uit je ontspanning. Ik zeg niet dat je niet kritisch mag zijn, of niks zou mogen willen veranderen aan je lichaam. Dat mag. Als jij dat wil, mag dat. En dan nóg kun je op dit moment je lichaam liefhebben. Het één sluit het ander niet uit. Hou van jou.


Deze liefdevolle massage is een weldaad voor je lichaam en geest. Het is een ‘Dankjewel’ van jou aan je lichaam. Je lichaam zal je dankbaar zijn en doorgaan waarmee het altijd al bezig is; voor jou zorgen en jou dragen.


Ik ben jou ook dankbaar. Voor je openheid, je kwetsbaarheid, je toestemming en je vertrouwen.


Wil je (nog) een liefdevolle massage boeken?

Maandag 3 oktober is mijn vakantie voorbij en vanaf dan zijn er weer plekken vrij.

Check mijn agenda!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page